Cirurgia traumatològica de l’esport

Aquesta especialitat és el camp de la cirurgia encarregada de resoldre els diversos trastorns de l’aparell esquelètic i locomotor (o disminuir-ne els símptomes). Les principals intervencions de cirurgia ortopèdica de l’esport que realitzem son derivades de patologies d’espatlla, colze, canell, mà, genoll, maluc i de turmell; així com les tendinoses i lligamentoses, tant agudes com degeneratives per edat o per sobrecàrrega esportiva.

A les instal·lacions de Bayés Esport es fan les visites d’assessorament i valoració prequirúrgica, plantejant i explicant les diferents opcions d’intervenció quirúrgica que pot necessitar l’esportista. També se’n fa el seguiment i les pautes de rehabilitació postquirúrgiques que es poden realitzar a través del nostre equip de rehabilitadors així com pautes de reincorporació a l’activitat esportiva

Els tractaments quirúrgics es realitzen als hospitals de referència de la ciutat, o bé on el pacient ho desitji i hi tinguem concert d’intervenció. Una infraestructura que ens permet dotar de totes les necessitats tècniques i humanes per a realitzar amb la màxima professionalitat l’operació quirúrgica.

Tot l’equip mèdic de Bayés Esport està coordinat per a donar el millor servei complert a l’esportista. Per això, abans de qualsevol intervenció hi ha un treball d’equip entre (metges de l’esport, fisioterapeutes i rehabilitadors) per a intentar recuperació i reincorporació a la pràctica esportiva el més aviat possible.

 

El procés habitual d’una lesió esportiva que requereix una intervenció quirúrgica:

  • PRIMERA VISITA – És una primera pressa de contacte per escoltar la situació individual de l’esportista i posar-nos en situació. Cal conèixer la seva rutina esportiva, la seva història clínica completa i valorar la seva biomecànica. Si el pacient disposa de proves diagnòstiques prèvies sempre son molt importants de tenir-les en compte.
  • EXPLORACIÓ MÈDICA – Es farà una primera exploració del pacient, realitzant proves d’ecografia doppler color o de parts toves, estudi de la marxa, etc… si s’escau. Proves que es poden realitzar a les pròpies instal·lacions de Bayés Esport.
  • AVALUACIÓ DE L’EQUIP MÈDIC – amb tota la informació recopilada. Es farà un diagnòstic acurat del pacient i se’n parlarà amb ell/a per valorar les diferents opcions traumatologiques disponibles.
  • TRACTAMENT CONCRET DEL PACIENT – en el qual pot participar-hi un sol especialista de Bayés Esport o pot participar-hi un equip de metges de l’esport a través d’una intervenció consecutiva o simultània de diferents professionals de l’equip.
  • SEGUIMENT – Finalitzada la intervenció quirúrgica se’n farà un seguiment per valorar la correcta evolució del pacient i s’indicarà quin és el procés de rehabilitació necessari per a cada ocasió.

Especialistes